Candida

Last van een candidabelasting?

Jouw candidabelasting onder controle en weer lekker in je vel en veel meer energie? Ook voor jou is dat nu makkelijk & snel bereikbaar! Wil jij weten of jouw klachten mogelijk worden veroorzaakt door een candidabelasting? Vraag dan nu een symptomenlijst aan of maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een eerste gesprek.


Jouw klachten hebben eindelijk een naam gekregen of je hebt een sterk vermoeden dat je last hebt van een candidabelasting? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af.Of misschien ben je zelfs al jaren op zoek naar je gezondheid en ben je al bij meerdere therapeuten geweest. Of je hopt van therapeut naar therapeut in de hoop dat zij je eindelijk kunnen helpen met jouw klachten. Ik weet hoe het voelt, want ook ik was jaren op zoek naar de oorzaak van mijn gezondheidsproblemen. Stop met het worstelen en zelf zoeken naar de oplossing en laat mij jou helpen. Een Candidabelasting gaat namelijk niet vanzelf over en met halve maatregelen kom je er niet. Geloof me ik praat uit eigen ervaring.

Gediplomeerd Candidacoach

Als gediplomeerd candidacoach coach ik mijn klanten in 4 fasen naar een gezonde darmflora en een goede gezondheid. Maar let wel: dit is maatwerk. Bij een Candidabelasting spelen namelijk voedingsintoleranties.  Daarom werk ik in mijn coachtraject samen met andere therapeuten die kunnen testen welke voeding je wel of niet verdraagt, zo nodig krijg je suppletie ter ondersteuning van de organen en om je weerstand te verhogen.


Meer informatie over candida inclusief mijn eigen verhaal vind je in mijn besloten Facebook groep.

Ik ga je helpen jouw candida probleem voor eens en voor altijd op te lossen!

Wat is Candida?

Candida is een gist die van nature in ons lichaam thuishoort en onder normale omstandigheden kan dat ook helemaal geen kwaad. Het gaat pas mis als de darmflora verandert, bijvoorbeeld door medicijngebruik zoals een antibioticum of prednison, of de anticonceptiepil. Maar ook voeding en langdurige stress kan de darmflora veranderen.Dan kan deze gist zich gaan transformeren naar een schimmelvorm en gaat hij ketens vormen. Van die witte lange draden, en gaat op die manier woekeren. Als schimmel kan de Candida zich namelijk door de darmwand heen boren. Er ontstaan minuscuul kleine openingen, waardoor onvolledig verteerd voedsel, afvalstoffen en stukjes candida in de bloedbaan terechtkomen. Ondertussen moet de lever alles opruimen en dus extra hard gaan werken. Je begrijpt: die heeft het daar moeilijk mee. De Candida kan via de bloedbaan in de organen terechtkomen. Candida kan zich gaan nestelen in de weefsels rondom de organen. En je begrijpt: als je organen niet meer goed functioneren, doordat die weefsels niet meer gezond zijn, dan ontstaan er klachten. Zowel fysieke klachten als mentale klachten.

 

Die Candida kan overal zitten; van je hersenen tot aan je kleine teen. Hierdoor kunnen er zeer diverse klachten voorkomen zoals buikpijnen, buikkrampen of een spijsvertering die niet goed werkt. Ben je daarvoor bij je huisarts geweest of bij de specialist in het ziekenhuis? Dan is de kans groot dat je net als ik de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom hebt gekregen (PDS). En als je te horen krijgt dat je PDS hebt, krijg je ook vaak te horen “Het spijt ons je zult er maar mee moeten leren leven”. Vaak ligt een Candidabelasting ten grondslag aan die prikkelbare darm. Heb jij een beslagen tong? Zo’n witte, of wit-gele aanslag op je tong? Dat is ook een teken dat er een schimmel aanwezig is in jouw lijf. Dat je darmflora niet gezond is. En dat jouw lijf dus ook niet gezond is.

 

Candida kan zich op vele verschillende manieren laten zien: Op je nagels, in de vorm van kalknagels; op de huid met schimmelinfecties, in de vorm van kringen of van die wit transparante vlekjes; maar ook chronische blaasontsteking en regelmatig terugkerende vaginale schimmelinfecties zijn een vorm van Candida; Maar vooral in de darmen kan een Candida infectie heel actief zijn. Doe je hier niets mee, dan loop je het risico op diabetes. En in een later stadium op kanker. Candida is echt een opportunist en die kan ook héél hardnekkig zijn. Je klachten blijven voortdurend opspelen. Of ze lijken even weg, maar keren terug zodra jouw weerstand afneemt. Merk je dit? Neem deze signalen van je lichaam serieus. Candida gaat namelijk niet vanzelf over, ik weet er alles van. Ook mij heeft het jaren geduurd om de Candida onder controle te krijgen.