Ervaringen

Ervaring Candidadieet

Na een jarenlange worsteling (in de reguliere zorg) ivm Candida, was het een verademing om in contact te komen met candidavoedingscoach Monique. Zij begreep meteen mijn wanhoop nam me serieus en zette zich voor 100% in om me de helpende hand en het luisterend oor te bieden waarnaar ik op zoek was.


Ik twijfelde of het doel haalbaar zou zijn in verband met de complexiteit van mijn klachten. Ik werd reeds jarenlang behandeld in verband met Candida via de reguliere zorg maar de behandelingen daar gaven geen blijvend resultaat en de klachten verergerden.


Gedurende vier maanden heb ik strikt het dieet en de adviezen van Monique en de mesoloog gevolgd, met als resultaat dat ik nu VOLLEDIG candidavrij ben

(is bewezen met een gastroscopie!) Tevens heb ik geen klachten meer die veroorzaakt werden door de Candida.


Voor mij het belangrijkste resultaat van het Candidadieet:


- Candida- en ontstekingsvrij (dus: klachtenvrij)

- Teruggekeerde energie, heldere ogen, frisse huid en sterke nagels

- Ik heb weer vertrouwen in het herstellend vermogen van mijn lichaam door aanpassing van de voeding en met aanvullende supplementen.

-Het heeft me een boost en doorzettingsvermogen gegeven om door te gaan met een aangepaste levensstijl.

-Wanneer je jezelf weer goed voelt kost het niet zoveel moeite om de aanpassingen in leefstijl vol te blijven houden.


Ik raad zeker aan om contact te zoeken met Monique want via de reguliere zorg kwam ik niet blijvend van mijn klachten af. Met adviezen van Monique, aanpassing van de voeding en supplementen, ben ik nu zover dat ik klachtenvrij ben.


Monique is een zeer betrokken coach met het hart op de juiste plaats. Ze neemt alle tijd om zich te verdiepen in je problemen en zoekt mee naar de voor jou beste en haalbare oplossingen.

Voor eenieder die (met of zonder de reguliere zorg) niet (volledig) van zijn klachten af komt of niet verder komt is mijn advies:


Schakel de complementaire zorg in!


Ik ben het bewijs dat je erdoor van je Candidaklachten af kunt komen (en ik had erg COMPLEXE klachten)


Ik ga je helpen jouw candida probleem voor eens en voor altijd op te lossen!

Ik ga samen met jou op zoek naar een passend dieet voor je hormoon-klachten

Het indrukwekkende verhaal van Manuela 

Als je (hormoonafhankelijke) borstkanker hebt en daarvoor preventief chemokuren en hormoonbehandelingen krijgt is dat al erg genoeg. Als je hierdoor ook nog eens 11 kg aankomt en je conditie en energie niveau flink afneemt is dat natuurlijk een hele vervelende bijkomstigheid . Hoe Manuela ook haar best deed het lukte haar niet om die kilo’s weer kwijt te raken. 


Tijdens een informatieavond over voeding en borstkanker werd haar ook medegedeeld dat ze al blij mocht zijn dat ze niet meer verder aan zou komen. Niet echt een motiverend verhaal vond Manuela. Op 22 Maart kwam ze bij mij voor een intake gesprek en hebben we eerst alles uitgebreid besproken. Wat een positieve vrouw vond ik jou toen al en wat wilde ik jou ook graag helpen! Dat de motivatie bij Manuela goed zat daar was ik al snel van overtuigd. Maar of ik haar ook echt kon helpen?


Nu heb ik al 12 jaar ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht maar nog nooit eerder na een chemo en hormoonkuur. Toevallig had ik nog niet zo lang geleden een cursus Psyche & Overgewicht gedaan die gegeven werd door Jacqueline Vogelaar.  Jacqueline begeleid  net als ik mensen met overgewicht en kreeg zelf ook die verschrikkelijke diagnose. Ook zij kreeg toen de boodschap mee “U gaat dik worden” maar als coach was dat voor haar natuurlijk geen optie.


Om zeker te weten dat ik geen verkeerde adviezen aan Manuela zou geven (ze mag bijvoorbeeld geen voeding met oestrogenen) heb ik contact gezocht met Jacqueline en heeft ze me voorzien van adviezen. In die periode stond ook net haar verhaal in de Vriendin die ik al had gekocht. Nu stond  niets ons meer in de weg om te gaan bewijzen dat het wel kon, afvallen!


7 Juni was Manuela weer bij me op consult. En wat straalt ze weer en wat ziet ze er mooi uit! Ondanks diverse leuke feestjes met bbq was ze weer netjes afgevallen. Op 8 ons na nu 10 kg! Maar ook haar vetpercentage is flink gezakt, zeker ook rond de buik. Haar energie is gelukkig ook terug.

Manuela ik heb veel van je geleerd, wat ik weer kan gebruiken voor andere klanten. Dank je wel daarvoor. Maar vooral dank je wel voor je vertrouwen en je inzet! Ik ben MEGA trots op je en ga je zeker nog niet (helemaal) loslaten. Je streefgewicht heb je namelijk al bereikt, maar zoals dat vaker gaat hebben we (omdat de resultaten zo goed zijn) jouw streefgewicht nu voor de 2e keer bijgesteld.


Met jouw inzet gaat dat helemaal goed komen!

Ervaringen hormoonbalansdieet


Vol enthousiasme startte ik met het hormoonbalansdieet, nadat ik bij Monique aangegeven had dat ik al jaren last heb van een opgezwollen gevoel na het eten, het idee bepaalde voedingsstoffen minder te verdragen (waaronder melkproducten) en zeer veel last van mijn menstruatie.


Ik vond de gerechten erg leuk om te maken, doordat ik zoveel groenten gebruiken kon. Ik heb heel veel uitgeprobeerd met kruiden wat ervoor zorgde dat ik zo genoot van mijn eten, dat 'gewoon' eten haast smakeloos leek te zijn geworden. De kruidenthee vond ik heerlijk en al na korte tijd, werd het opgeblazen gevoel minder (en verdween uiteindelijk). Een bijkomend voordeel was dat mijn huid straalde en wat heel prettig was: een menstruatie die ik door kon komen zonder medicatie (is dat de gember???)

Mijn dochter at vol enthousiasme mee en ondanks dat ik de kichadi maar enkele keren at en het wandelen me minimaal lukte, vlogen de kilo's er ook nog eens af (en dat was niet eens mijn opzet geweest).

 

Ik had overdag nooit honger, sterker nog, ik kon de porties niet op. Ik ontdekte dat ik dol op muntthee ben en leerde de verschillende smaken combineren bij het eten.

 

Ik ben erachter gekomen dat melkproducten inderdaad niet prettig voor mijn lichaam zijn en gebruik die dan bij voorkeur ook niet meer.

Ik ben gehecht geraakt aan de vele eieren en de groenten+kruiden en eet op die manier dan ook lekker verder.

 

Ik vind deze manier van eten heel goed te doen: geen honger-gevoel en ik merkte al direct voordelen.


Bedankt voor de support Monique! Groetjes Eveline


Ik was al heel lang verslaafd aan suiker en koolhydraten en wilde daar graag vanaf. Door drukte stelde ik alles maar uit en de knop wilde maar niet om.

Met veel tegenzin ben ik toch begonnen. En wat ik nooit gedacht zou hebben. Ik pikte het snel op en ben ervoor gegaan. Snel voelde ik me stukken beter en had meer energie.

Geen dutjes meer op de bank, in de ochtend fluitend opstaan ipv graag willen blijven liggen etc. 2 dingen die ik echt geleerd heb: mijn vermoeidheid lag voor een heel groot gedeelte aan mijn eetpatroon. Die link heb ik nu echt wel gelegd, echt een openbaring! Daarnaast voor mij persoonlijk heel belangrijk: als ik een keertje de fout in ga pik ik mezelf weer heel snel op en ga gewoon weer verder met het programma. Vroeger zou ik meteen weer doorgaan met mijn oude patroon.

Ben nu 8 kilo kwijt in 6 weken en ga zo nog lekker een tijdje door !


Bedankt Monique voor alle steun ! Liefs Esther

Ervaring ontstekingsremmend dieet

Ik (vrouw, 37 jaar uit Breda) kreeg op 17 jarige leeftijd de diagnose Colitis Ulcerosa (chronische dikke darm ziekte). Vijf jaar later werd bij mij de Ziekte van Bechterew vastgesteld, een reumatische aandoening. Colitis en Bechterew zijn beide auto-immuun ziektes. In 2011 en 2012 heb ik drie heftige operaties aan mijn heup en schouder gehad; dit stond allemaal in verband met peesontstekingen die niet onderdrukt konden worden. Kortom: mijn lichaam is mijns inziens een haard aan ontstekingen. 

Ik heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd om mijn darmen “rustig” te krijgen. Ik zet me eigenlijk af tegen medicatie (ik noem het “chemische troep”) maar zonder deze medicatie kon ik gewoonweg niet. Ik heb veel gesprekken met mijn MDL arts gehad (Maag-, Darm-, en Lever arts). Ik had voortdurend, dag in dag uit, buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel, obstipatie en misschien nog wel het ergste: erge vermoeidheid, gewoon geen energie. En het helpt bij mij niet om simpelweg te zeggen dat ik meer vezels, peperkoek en versgeperste sinaasappelsap moet gaan pakken. 


De MDL arts zei; “je ontstekingen zijn rustig maar vanwege je klachten stuur ik je door naar een hele goede medisch diëtiste”. Dit heb ik gedaan en deze diëtiste heeft me nauwelijks vragen gesteld; ze heeft niet naar mij geluisterd. Ik moest maar het FODMAP dieet gaan doen want ik had Colitis Ulcerosa. Dit werkte niet want ik wist niet WAAROM ik dit moest gaan doen en voelde me er geestelijk daardoor heel ongelukkig bij. Gestopt en terug naar MDL arts: “misschien is het mediterraan dieet wel wat”. Uiteindelijk heb ik besloten mijn eigen weg te gaan zoeken. Ik ben naar een acupuncturist gegaan waar ik zeer tevreden over was maar ik kon hiermee niet klachtenvrij worden. Hij zei: “90% van jouw gezondheidsproblemen en klachten komen uit jouw darmen”. Dat heb ik even laten bezinken, “hoe kan dat nou”? Als ik iets anders mankeer, wordt er echter als eerste gevraagd; zijn je darmontstekingen rustig? Dus misschien heeft die acupuncturist wel gelijk.


In december 2018 was ik er klaar mee. Het opgeblazen gevoel was de laatste weken zo heftig; ik leek kilo’s dikker. Ook mijn gezicht zag er opgeblazen uit. En nog steeds zocht ik het elders: “ik ben gewoon kilo’s aangekomen, ik moet gaan afvallen”. Ik ben op internet naar een gewichtsconsulente gaan zoeken en belde er eentje. Ik had een afspraak gemaakt en later afgezegd. Deze gewichtsconsulente had het aan de telefoon alleen maar over levensstijl veranderen; het werd me veel te “zweverig”. Enkel een advies over het aantal kcal per dag en goed sporten was ik klaar mee. Dat wil ik niet meer. Ik weet zelf immers prima dat op basis van kcal kipfilet eten beter is dan salami. De schijf van 5 ken ik nu wel. Ik ben namelijk 20 kg lichter dan toen ik begin 20 was.


Ik ben verder gaan googelen en kwam de website van Monique tegen. Darmflora, poederzakjes, darmonderzoeken. Ik zag erg veel overeenkomsten en herkenning is voor ieder mens fijn. Ik had een belafspraak met haar gemaakt en kreeg een hele goede indruk. Ze luisterde naar mij, ze begreep mij, stelde veel vragen. Ik heb een eerste afspraak met haar gemaakt medio december en tjee wat kreeg ik veel vragen. Waarom al deze vragen? Medicijnen ook doorgenomen (fijn dat Monique in een apotheek heeft gewerkt). Ik vroeg wat eerste tips om beter “ontstekingsremmend” te gaan eten. Ik ben hier direct mee gestart. Basis: minder gluten, minder lactose, meer warm eten, koken met bepaalde kruiden. Ik kwam in januari glunderend terug. Wat was dit een enorme verbetering! Bij de tweede afspraak heb ik een lijst gekregen met hormoon proof eten en ontstekingsremmende groenten, welke noten ik het beste kon eten, meer omega 3 en 9 vetten, minder suikers, meer warm eten, etc. Ik heb dit 3 weken volop gevolgd en ik voel me uitstekend. Ik barst van de energie (kan soms niet eens in slaap komen), geen buikpijn en darmkrampen (soms zelfs de gedachte “werken mijn darmen überhaupt nog wel want ik hoor niets”), geen reumaklachten, geen rugpijn, hele frisse en positieve geest, ik vind mezelf meer waard, geen opgeblazen gevoel, een aantal kilo’s afgevallen. Het cijfer op de weegschaal is niet belangrijk; mijn darmflora is belangrijk. Mijn darmen zijn mijn kloppend hart van mijn lichaam.  


Kortom: ik vind dat Monique zichzelf tekort doet met de beroepsnaam “gewichtsconsulente” (op zich ben ik hier ook wel blij mee want anders had ik haar online misschien niet gevonden). Ze is véél meer. Haar kennis over voeding, haar vermogen om goede vragen te stellen en goed te luisteren, haar enorme enthousiasme, haar ervaring vind ik geweldig. Ik ga de eerstvolgende afspraak dan ook echt tegen mijn MDL arts zeggen: “waarom hebben jullie mij 20 jaar (!!) lang met zoveel klachten rond laten lopen”? Ik heb een goede MDL arts en alle respect voor hem maar ik krab wel even achter mijn oren en ga hem verzoeken meer patiënten naar Monique door te sturen. Medicijnen voor enkel de obstipatie ga ik nu afbouwen. Het is wel zo dat je wil er écht moet zijn en waarom wil je het? Ik besprak mijn ervaring onlangs met iemand die de ziekte van Crohn heeft (en vaak ernstig ziek is) maar toch niet wilde. 


Monique, bedankt voor je tips, begeleiding en steun tot nu toe. We gaan lekker verder! Voor mij ben je een heldin!


Update 1: Weer een mooie nieuwe ontwikkeling! Van 4 medicijnen voor mijn darmen teruggegaan naar 1 (langzaam afgebouwd en gekeken hoe mijn darmen reageerden); ik gebruik alleen nog de ontstekingsremmers. De andere 3 medicijnen geschrapt en gaat erg goed. Wel heel raar hoor... ik moest deze week een paar dagen voor mijn werk weg en moest maar 1 medicijn meenemen. Na 20 jaar gebruik van de 4 medicijnen had ik de hele tijd het gevoel dat ik iets vergeten was. De ontstekingsremmers blijf ik wel slikken want ben zo ongelooflijk ziek geweest door Colitis Ulcerosa dat dit voorlopig wel mijn houvast blijft. Maar wie weet wat de toekomst brengt...
Ik denk nu ook even aan de Klean-Prep (om je darmen te legen voor een endoscopie).
Dat gebruikte ik een paar keer per jaar omdat mijn darmen zich niet op een natuurlijke weg volledig konden legen. Dit wil je natuurlijk absoluut niet. 

 

Update 2 : Ik zou er best meer mee willen gaan doen (als spreker ofzo). Dit heeft zo’n positief effect op mijn leven; het is soms voor mij best emotioneel en moet ik ook een traantje wegvegen omdat ik dag in dag uit zo’n moeilijke jaren heb gehad met altijd buikpijn, schaamte voor mijn dikke opgeblazen buik, energieloos en niet goed kunnen uitleggen waarom ik moe was. Er werd bij mij destijds geadviseerd dat ik maximaal 24 uur zou kunnen werken verdeeld over 5 dagen en ik heb altijd meer dan 32 uur (keihard) gewerkt in 4 dagen. En ben voor het eerst in mijn leven trots op mezelf als ik hier aan terugdenk (verhouding vermoeidheid en hard werken, altijd doorgaan). 


Update 3: Afgelopen woensdag was ik bij mijn MDL arts en hij was verrast maar tegelijkertijd erg blij met mijn resultaat! Hij gaf aan dat hij dit echter wel graag zelf had willen bewerkstelligen en het zonde was dat dit hem niet gelukt is. Mijn ontstekingswaarde in het bloed was 0 en ook in mijn ontlasting 0! Voor het eerst sinds ik Colitis Ulcerosa heb (20 jaar), heb ik pas over een jaar mijn volgende controle.


Update 4: Ik was vandaag bij de reumatoloog en die was zeer tevreden ook! We hebben samen in het systeem van het ziekenhuis de medicijnen geschrapt die ik niet meer gebruik en dan word je toch wel heel blij als er 2 medicijnen overblijven (één ontstekingsremmer voor Colitis en één ontstekingsremmer voor de Ziekte van Bechterew). De rest is allemaal weg. Heel bijzonder hoor :-)